Benim Adım 1864

MURAT ÖZDEN

Vallahide aşk olsun, billahi de aşk olsun.

Benim gibi çok okuyup, zor beğenen birinin boğazına yumruk gibi taşı, gözlerine her hikayeden sonra yaşı oturta bildin ya, gerçekten sana aşkolsun Çocuk.

Benim Adım 1864’ü henüz yeni okuyabildim. Bugüne kadar okumamış olmayı biraz ayıp kabul etsem de, kısmet bugüne imiş diyelim.

Beyoğlunda Mepisto Kitabevine biraz nefes almak için uğradığımda, karşıma çıkınca gayr-i ihtiyari aldım. Ve bir solukta okuyup bitirdim. İletişim yayınlarından çıkan “Benim Adım 1864” üçüncü baskıyı yapmış. Serbest rekabet ortamında üçüncü baskıyı yapabilmiş olmak, ilk kitabını çıkarmış bir yazar için çok önemli bir şey. İnşaallah çok daha fazla baskılara ulaşır genç yazarımız Elbruz Aksoy’un “Benim Adım 1864″ü.

Guşips web sitesinde bu kitapta da yer alan iki hikayesini okuduğumda “bu çocukta farklı bir yazar mayası var. İnşallah bunların devamını getirir” demiştim. “Bu hikayeleri bir kitap olacak şekilde biriktir” diye kendisine de söylemiştim. Neyse bizi çok bekletmeden ilk kitabı “Benim Adım 1864″ü bizlerle buluşturdu Elbruz Aksoy.

Kitapta anlatılan 17 hikaye, Çerkeslerin kendileriyle yüzleşmeleri ve diasporada çektikleri acıların yazıyla yansıtılması. Kah yüz yıl öncesine gidiyorsunuz, kah bugüne geliyorsunuz, kah Ortadoğuda’sınız, kah Samsun’dasınız, kah Osmanlı saraylarındasınız. Ayrıca bu kitapta Osmanlı coğrafyasında yaşayan bütün halkların hikayelerinden parçalar da var. Türklerin, Alevilerin, Ermenilerin, Arapların, Kürtlerin, Rumların hikayeleri ve acıları da hikayelerin arka planında okunuyor.

Bu halklara acılar yaşatan ve birbirine düşüren gücü de arka planda teşhis ediyorsunuz.

Sözü daha fazla uzatmadan sizlere mutlaka “Benim Adım 1864″ü okumanızı tavsiye ediyorum.

Genç yazarımız Elbruz Aksoy’u kutluyor ve yeni kitaplarının yolunu gözlediğimizi belirtmek istiyorum.

Post Views: 4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir